

Quesadillad kana ja ananassiga
Meie absoluutne lemmik on serveerida neid soojalt koos värske salatiga. Sellisel juhul saab hea kõhutäie 4-5 inimest.
​
Teine variant, mis sobib eriti hästi näiteks aastalõpu peolauale, on serveerida neid külma snäkina. Sellisel juhul piisab hulgale peorahvale.
​
Lisaks sobib quesadillade vahele panna väga hästi ka jõulusöömingust või uue aasta pidustustest järgi jäänud seapraadi vms. Fantaasia on siin piiritu ja valik on Sinu :).
​
Meie retsept on sel korral kanafilee ja ananassidega ;).
Selleks läheb Sul vaja:

12 keskmise suurusega tortillat (Santa Maria), mis on umbes 1,5 pakki.
500g kanafileed
500g riivjuustu
1 suurem paprika
1 keskmise suurusega sibul
300-400g tükeldatud ananassikonservi ehk siis umbes 1 kesmine purk
300g purustatud tomateid ehk siis umbes 1 keskmine purk
1 pakk (28g) Santa Maria Fajita maitseainesegu
1 tl soola
2-3tl suhkrut (soovitame panna maitse järgi)
Natuke õli praadimiseks
Esmalt valmista oma quesadillade jaoks täidis.
​
Haki eraldi kaussidesse väikesteks kuubikuteks sibul, paprika, ananass ja kanafilee. Kuumuta praepannil õli ning lisa hakitud sibul. Prae sibulat paar minutit ning lisa seejärel kanafilee. Kui kanafilee on enam-vähem küpsenud, maitsesta see soolaga ning lisa pannile hakitud paprika ning ananass. Prae segu kõrgemal kuumusel 2-3 minutit ning lisa seejärel maitseainesegu ning purustatud tomatid. Kuna tomat on hapu, võiksid segu maitsestada umbes 2-3tl suhkruga (suhkur neutraliseerib hapu maitse). Hauta pannitäit veel umbes paar minutit ning tõsta valminud segu suuremasse kaussi. Kui Sul on kaks panni, siis võid segu panni peale jätta ja quesadillasid teise panni peal tegema hakata.
​
​
​














Nüüd hakkame quesadillasid kokku panema :)
Aja pann kuumaks, kuid mitte väga tuliseks (keskmisel kuumusel). Õli või muud rasvainet sel korral ei ole vaja lisada! Aseta üks tortilla kuumale pannile ning puista poole tortilla ulatuses sellele natuke riivjuustu. Nüüd tõsta umbes 2-3 supilusikatäit kanatäidist juustu peale. Puista täidise peale veelkord natuke riivjuustu ja seejärel tõsta katmata tortilla pool üle täidise nii, et saaksid ühe ilusa poolringi kujulise täidetud tortilla. Kuumuta tortillat umbes 1 minut või kuni alumine pool tundub olevat ilus helepruun. Jälgi, et kuumus poleks väga suur, sest muidu kipub tortilla kõrbema enne kui juust veel sulanud pole. Pannilabidat kasutades keera tortilla ettevaatlikult ümber ning prae ka teine pool krõbedaks ning kergelt pruuniks. Täpselt samamoodi küpseta ka kõik ülejäänud tortillad.








Tõsta mõlemalt poolt praetud tortilla puhtale lõikelauale ning lõika see siis kolmeks võrdseks kolmnurgaks.

Serveeri quesadillasid värske salati ja/või meelepärase dipikastmega (ideaalne valik oleks näiteks guacamole). Süüa võid neid nii soojalt kui külmalt.
​
​Antud kogusest piisab kõhutäieks umbes 4-5 inimesele. Kui aastavahetuse peolaual on ka muid snäkke, saab söönuks suurem seltskond, sest pisikesi kolmnurgakesi on võimalik lõigata lausa 36 tükki!

